enegiknippet

image

Mina tuttars största fan (Loonie) har gått och blivit sjuk. Snoret började rinna igår eftermiddag och sen kunde hon inte somna på kvällen. Inte för att sover mer än 10 timmar per dygn en vanlig dag (är det normalt att man som vuxen har ett större sömnbehov än sitt barn?! Ri var tydligen likadan som bebis) men igår sov hon i princip ingenting och när hon väl somnade kl 22 så vaknade hon i snitt varje halvtimme hela natten för att hon var så snorig och var tvungen att sätta sig upp och hosta och nysa och fräsa ut snoret. Lillstackarn.

Vi hämtade in bilstolen så att hon skulle kunna sova halvsittande men hon blev alldeles för varm där i. Trots denna natt vaknade hon upp kl 06.00 för att leka… gah. Hon har under dagen sovit ca 40 minuter men snorat desto mer.

Kan en sjumånaders bebis klara sig på såhär lite sömn eller måste vi jobba hårdare på att få henne att somna? Måste vi köra bilen runt, runt tills hon är utsövd? Ska vi vagga henne på kvällen tills hon skriker och sen ger upp?

Hur vi får henne att somna är att jag ammar henne och till slut däckar hon men de senaste två månaderna däckar hon mer och mer sällan, ibland slumrar hon till i tio minuter och får då VÄRLDENS energi och är vaken i fyra timmar extra efter det.

Hon är ju inte direkt lugn när hon är vaken heller, klätterapan själv. Jag har svårt att se hur hon ska klara av att bli frisk med noll vila. Det ska däremot bli mycket intressant att se hur Ri känner sig efter en dag med henne ensam. Heheheheh skadeglädjen är det enda som får mig att se fram emot att jobba en sväng i sommar.

Det här inlägget postades i Mitt liv i thailand. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s