update uppehållstillståndet

Ja. Hur går det för oss då? Nu har vi väntat i över ett år och enligt migrationsverket är snittväntetiden 315 dagar.

Hahahhahah.

Ja. De som får beslut efter 315 dagar kan skatta sig lyckliga för det är snabbt! Vi har väntat så mycket längre än så och vi har alltså kommit halvvägs nu enligt vår fantastiska teamledare i Solna. Eftersom vi var ”bosatta” i Stockholm när Ri ansökte inifrån så hamnade hans ansökan där på Sveriges typ långsammaste enhet. Där ges inga beslut efter 315 dagar och funktionen ”tid till beslut” på hemsidan betyder ingenting när man har sin ansökan låst i Solna. Där tar det minst två år att få beslut PUNKT SLUT.

Jag har tjatat och tjatat till mig att Ri ska få boka intervju på ambassaden, teamledaren har gång på gång förklarat för mig att det inte spelar någon roll om Ri går på intervju idag för han kommer ändå inte få beslut förrän om tidigast ett år. Men vi vill ha den gjord för endast en sak kan man vara säker på och det är att inget beslut kommer komma innan intrrvjun är gjord. Bäst att ha den avklarad. Så nu ska vi vänta till måndag och sen ringa ambassaden och se hur lång väntetid det är där då.

Så det verkar inte som att det spelade någon roll att vi ändrade hans ansökan till en vanlig ansökan, den tar ändå lika jävla lång tid och vi är satta åt sidan och får vänta olidligt länge på ingenting. Är det rätt att vi ska bli behandlade såhär?

Hade vi vetat om detta när vi åkte tillbaka till Thailand i december förra året, sex veckor efter att Ri ansökt så hade vi ju avbrutit den ansökan på en gång och ansökt online härifrån så fort vi landat. Men det var ingen som sa det här till oss. Vi har alltså förlorat ett helt jävla år. Får migrationsverket göra såhär mot oss? Fy fan vad upprörd jag blir och det blir bara värre ju mer jag tänker på det.

Det är så sjukt att man ska kämpa så jävla hårt för att få med sig sin man/pappa till sitt hemland. Tänk om någon bara kunde slå ett litet getöga på vår ansökan och se att vi är en riktig familj som bara vill vara tillsammans i Sverige.

Det här inlägget postades i Mitt liv i thailand. Bokmärk permalänken.

En kommentar till update uppehållstillståndet

  1. Connie skriver:

    Helt sjukt och så väldigt inte okej!! Är ledsen för er skull. Kollar ofta in här och hoppas på positiva nyheter. Har själv bråkat mycket med myndigheter (mest i Spanien, svenska Mig var enklare för oss), så jag vet precis hur hjälplös en känner sig. Håller tummarna för er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s